17. maaliskuuta 2013
Tarte Tatin
Idea Tarte Tatinin tekemiseen lähti edellisviikon Masterchefistä. Olen aina ollut viehtynyt ranskalaiseen keittiöön, joten tuntui luonnolliselta testata näin periranskalaista leivonnaista.
Pitkän googlailemisen ja reseptien läpilukemisen jälkeen paineet Tatinin tekemiseen kasvoivat, sillä kommenttipalstoilla epäonniset leipojat valittelivat reseptien mahdottomuutta. Otimme haasteen vastaan, ja lopputulos oli täydellinen!
Internetin syövereistä poimimat reseptit eivät tuntuneet sopivilta, joten päätimme tehdä Tatinin muutamaa eri reseptiä soveltaen. Tässä ohje onnistuneeseen Tarte Tatiniin, olkaa hyvät!
Tarte Tatin
Taikina:
2 1/2 dl jauhoja
1 tl sokeria
75 g voita
1/2 dl vettä
Täyte:
5-6 hapokasta omenaa (esim. Granny smith)
75 g voita
1 dl sokeria
ripaus kanelia
1. Tee taikina: mittaa jauhot ja sokeri kulhoon ja nypi voi niiden joukkoon. Kun taikina on ryynimäistä seosta, lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Tee taikinasta pallo, litistä se kelmun väliin ja laita jääkaappiin 20 minuutiksi.
2. Valitse halkaisijaltaan noin 22 sentin vuoka, jossa on muutaman sentin reuna. Vuuan tulee olla lieden- ja uuninkestävä, joten paras valinta on valurautapannu tai teräsvuoka, jonka kahvatkin kestävät uunin.
3. Kuori omenat ja lohko ne omenan koosta riippuen neljään tai kahdeksaan osaan.
4. Laita vuokaan voi ja 3/4 dl sokeria. Keitä miedolla lämmöllä sekoitellen kunnes seos on vaalean kinuskin väristä. Lisää pannulle omenat ja keitä niitä kinuskissa miedolla lämmöllä välillä käännellen kunnes omenat hieman pehmenevät.
5. Ota vuoka liedeltä ja asettele omenalohkot tiukasti lomittain. Ripottele päälle loput sokerista sekä kaneli. Kauli taikina hieman vuokaa suuremmaksi ympyräksi, nosta se vuuan päälle ja käännä taikinan reunat omenoiden ja vuuan reunan väliin puukauhaa apuna käyttäen.
6. Pistele taikinaan haarukalla muutama reikä ja paista 200 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
7. Anna piirakan vetäytyä muutama minuutti, varmista veitsellä että se on irti vuuan reunoista ja kumoa piirakka tarjoiluvadille.Tarjoile lämpimänä vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
-Reetta
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Hyvältä näyttää, nams! Onnittelut blogin julkaisemisesta. :)
VastaaPoista- Follower number one ;D
Kiitos Lilli, kiva kuulla että on jo lukijakuntaa!
Poista