Tämä
suolainen piirakka on illanistujaisten suosikki raikkaan salaatin kanssa
tarjoiltuna. Se syntyy vain muutamasta raaka-aineesta: tomaatista, purjosta ja
juustoraasteesta. (Sekä tietysti jauhoista, rasvasta ja mausteista, mutta on
varmaan reilua olettaa että kaikilla on niitä kaapissa, vai?) Piirakka on
yksinkertainen ja nopea valmistaa, mutta hurmaa maullaan varmasti. Tämä ohje on kananmunaton ja se on tullut haltuuni äitini kautta isoäidiltäni Nivalasta.
Tomaatti-purjopiirakka - munaton, kasvis
150g
margariinia tai voita
3
dl vehnäjauhoja
1rkl
vettä
1
dl emmentaljuustoraastetta
1
purjo
2
rs (a' 250g ) pieniä tomaatteja tai 6 kpl isoa
25
g voita
1tl
suolaa
2
tl oreganoa
1
tl basilikaa
pari
rouhaisua mustapippuria
2
dl juustoraastetta