12. toukokuuta 2013

Tomaatti-purjopiirakka



Tämä suolainen piirakka on illanistujaisten suosikki raikkaan salaatin kanssa tarjoiltuna. Se syntyy vain muutamasta raaka-aineesta: tomaatista, purjosta ja juustoraasteesta. (Sekä tietysti jauhoista, rasvasta ja mausteista, mutta on varmaan reilua olettaa että kaikilla on niitä kaapissa, vai?) Piirakka on yksinkertainen ja nopea valmistaa, mutta hurmaa maullaan varmasti. Tämä ohje on kananmunaton ja se on tullut haltuuni äitini kautta isoäidiltäni Nivalasta.

Tomaatti-purjopiirakka - munaton, kasvis

150g margariinia tai voita
3 dl vehnäjauhoja
1rkl vettä      
1 dl emmentaljuustoraastetta

1 purjo          
2 rs (a' 250g ) pieniä tomaatteja tai 6 kpl isoa              
25 g voita
1tl suolaa      
2 tl oreganoa
1 tl basilikaa
pari rouhaisua mustapippuria
2 dl juustoraastetta